detector.media
28.12.2022 09:55
ISW: Кремль залучає військових блогерів до своїх кампаній, щоб зберегти контроль над інфопростором
ISW: Кремль залучає військових блогерів до своїх кампаній, щоб зберегти контроль над інфопростором
На думку аналітиків, російське суспільство готують до затяжної війни.

Російська влада намагається інтегрувати деяких російських блогерів, які пишуть про війну в Україні, для просування своєї політики. Про це йдеться в звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Як приклад ISW наводить інтерв’ю бойовика «ЛНР» Максима Фоміна російському телебаченню.

«Кремль дедалі більше інтегрує обраних військових блогерів до своїх інформаційних кампаній, ймовірно, в спробі зберегти домінування свого наративу в інформаційному просторі. Російський військовий блогер, який брав участь у бойових діях в окупованій Донецькій області, дав інтерв’ю російському федеральному каналу, яке просуває ключові кремлівські наративи щодо мобілізації та підтримки воєнних зусиль», — йдеться у звіті ISW.

Тези Фоміна в цьому інтерв’ю відповідають останнім заявам президента Володимира Путіна та міністерства оборони Росії щодо проблем із мобілізацією та підтримки війни. Ймовірно, так готують російське суспільство до затяжної війни.

На думку аналітиків, Кремль посилив зусилля з апропріації військових блогерів, залучаючи їх до роботи на владних посадах, що «дозволяє їм посилювати деякі елементи офіційної риторики».

Раніше ISW повідомляв, що російська влада намагається посилити контроль над інформаційним простором, у якому з'являється дедалі більше критики на адресу російських військових.

Також аналітики писали, що Путін прагне задобрити відомих блогерів, щоб прихилити до себе націоналістичний електорат і запобігти їхнім ймовірним протестним настроям.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY