detector.media
14.12.2022 16:19
НАСА: Андрій Васильєв не працював на агенцію, однак співпрацював із її підрядником
НАСА: Андрій Васильєв не працював на агенцію, однак співпрацював із її підрядником
В Американському космічному агентстві на прохання Бі-бі-сі прокоментували скандальні подробиці біографії Доржа Бату.

В Американському космічному агентстві відповіли на запитання, чи дійсно письменник Андрій Васильєв (Дорж Бату) працював у НАСА. Про це йдеться в матеріалі Бі-бі-сі «Велика містифікація чи наклеп? НАСА відреагувало на скандал з Доржем Бату»

«Він не працював на НАСА», — сказала речниця агентства Шеріл Уорнер. При цьому у своїй відповіді на уточнююче запитання в агентстві повідомили, що Васильєв співпрацював із підрядником НАСА. «Андрій Васильєв працював з підрядником NASA (Andrey Vasiliev was engaged with a NASA contractor) в 2013-2016 роках, але наразі не пов'язаний з агентством. Його погляди не відображають офіційні погляди NASA або уряду Сполучених Штатів», — повідомили в агенції на запит Бі-бі-сі.

Як з’ясували журналісти, у НАСА практика залучення підрядників є доволі поширеною. Ці компанії допомагають виконувати роботи у таких сферах, як цивільні космічні технології, аеронавтика, дослідження космосу та передові інженерні системи.

Васильєв, як повідомляє НАСА, співпрацював із підрядником НАСА з 2013 до 2016 року. При цьому письменник, наприклад, в інтерв'ю «Українській правді», що було опубліковано 2 червня 2018 року, каже про свою роботу в НАСА в теперішньому часі.

Нагадаємо, після скандалу стосовно того, що біографія письменника Доржа Бату нібито є повністю вигаданою, з ним припинило співпрацю українське «Видавництво Старого Лева». Його представники уточнили біографічні дані особисто у письменника і його відповідь їх не задовільнила.

Раніше, як звернув увагу журналіст і блогер Віктор Трегубов, в одній із груп у фейсбуку Бату писав про роботу в NASA на базі в Коннектикуті, де базувався 103-ій авіаполк Національної гвардії США, відомий як Flying Yankees, під командуванням полковника Вескота.

Фото з фейсбук-сторінки Андрія Васильєва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY