detector.media
10.12.2022 12:41
СБУ прийшла з обшуками до Харківської єпархії УПЦ МП
СБУ прийшла з обшуками до Харківської єпархії УПЦ МП
Слідчі перевірять 14 храмів, соборів і монастирів.

Служба безпеки України 10 грудня приводить обшуки на обʼєктах Харківської єпархії УПЦ МП. Слідчі перевірять 14 храмів, соборів і монастирів. Про це повідомили в управлінні СБУ в Харківській області.

Йдеться про такі об'єкти:

Заходи проводять спільно з Нацполіцією, Нацгвардією та співробітниками ДПСУ. Роблять це, щоб унеможливити використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечити населення від провокацій і терактів.

Правоохоронці шукають осіб, які можуть діяти на шкоду державному суверенітету України, а також заборонені предмети.

9 грудня парламентський комітет підтримав законопроєкт щодо заборони в Україні церкви Московського патріархату.

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 представників церкви. Вони співпрацюють з окупаційною владою та виправдовують російську агресію.

Останніми тижнями СБУ проводить обшуки на об’єктах УПЦ МП по всій Україні. Правоохоронці виявляли багато антиукраїнських матеріалів, а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у представників церкви.

Слідчі повідомили про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП, який виправдовував окупацію Криму. Він належав до найближчого оточення московського патріарха Кирила, координував з ним поширення прокремлівських поглядів у регіоні.

Нещодавно СБУ встановила, що настоятель храму УПЦ МП у Лисичанську зливав дані про позиції Збройних сил та патріотів. Його засудили на 12 років.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY