detector.media
09.12.2022 12:04
Україна отримала від Франції сотню генераторів
Україна отримала від Франції сотню генераторів
Допомога від Франції включає генератори потужністю від 5 кВ до 10 кВ і від 12 кВА до 40 кВА.

7 грудня Франція передала Україні 100 генераторів середньої потужності, щоб допомогти вистояти під час опалювального сезону.

Про це повідомило Міністерство енергетики України 8 грудня.

Переданий вантаж включає генератори потужністю від 5 кВ до 10 кВ, а також від 12 кВА до 40 кВА. Це обладнання придбали у Франції та доставили в Україну за допомогою Механізму цивільного захисту Європейського Союзу. 

Радник посольства Франції в Україні Бенжамен Роріґ повідомив, що французька сторона з початку повномасштабної війни передала вже 32 гуманітарні вантажі для України, зокрема 1 допомогу для енергетичного сектору.

«Українські енергетики тримають другий фронт у цій війні з Росією — енергетичний фронт. І виклики, з якими вони стикаються, є безпрецедентними. Підтримка наших міжнародних партнерів в таких умовах є дуже цінною», — сказав заступник міністра енергетики Фарід Сафаров.

Нагадаємо, США та Німеччина оголосили, що виділять Україні по $50 млн на електрогенератори та відбудову енергосистеми. За виділені кошти США нададуть Україні розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, роз’єднувачі, транспортні засоби й інше важливе обладнання.

Раніше Латвія закупила для України 84 електрогенератори та 100 теплових гармат.

Фото: Міненерго

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY