detector.media
07.12.2022 19:14
Суд заарештував одеського бізнесмена Кауфмана із заставою у 129 млн грн
Суд заарештував одеського бізнесмена Кауфмана із заставою у 129 млн грн
Прокурор САП просив обрати Кауфману запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без застави.

У середу, 7 грудня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для затриманого одеського бізнесмена Бориса Кауфмана із альтернативною заставою у 129 млн гривень. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Прокурор САП просив обрати Кауфману запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без застави. Але окремо згадав, що якщо буде застава, тоді її розмір мав би становити 496 млн 200 тисяч грн.

Якщо Кауфман внесе заставу, то він буде зобов'язаний не покидати межі Києва та Одеси, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними і буде змушений носити електронний браслет.

Нагадаємо, 5 грудня детективи НАБУ затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського за підозрою у створенні злочинної організації та підкупі чиновників. За даними слідства, злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста.

6 грудня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру Борису Кауфману та Олександру Грановському.

Пресслужба НАБУ повідомила, що їм інкримінують створення злочинної організації (ч. 1. ст. 255 Кримінального кодексу) та хабарництво (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу). Максимальна санкція, передбачена цими статтями, – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен, засновник інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять готелі, медіаактиви та інвестиційні проєкти.

У 2013 році Vertex United придбала у UMH group Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус», куди входили журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна» та сайт focus.ua. Також Грановському та Кауфману належав одеський телеканал «РІАК».

У 2016 році «Фокус» перепродали Анатолію Євтухову, який був співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group («Шансон», «Любимое радио», «Бізнес-радіо» та DJFM). Канал «РІАК» зараз належить забудовнику Аднану Ківану.

Олександр Грановський – ексдепутат Верховної Ради. Він є бізнес-партнером Кауфмана та разом з ним володіє Vertex Hotel Group, яка керує готелями в Одесі. 

Фото: ЦПК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY