detector.media
17.11.2022 22:09
Роднянський зі Слабошпицьким планують зняти фільм про війну Росії проти України
Роднянський зі Слабошпицьким планують зняти фільм про війну Росії проти України
В основу картини лягла стаття Пітера Померанцева «Ми можемо бути лише ворогами».

Український продюсер, який останні 20 років працював у Росії, Олександр Роднянський розпочинає роботу над художнім фільмом про війну в Україні. Режисером та автором фільму стане український режисер Мирослав Слабошпицький, який зняв стрічку «Плем'я».

Про це повідомило видання Deadline та Роднянський у своєму Instagram.

Фільм вироблятимуть американські компанії.

«Йдеться про фільм, який моя компанія AR Content зніме разом з однією з найвпливовіших кінокомпаній Голлівуду  —Anonymous Content, за плечима якої багато знаменитих проєктів, включаючи оскароносні "У центрі уваги" (Spotlight) та "Легенда Г'ю Гласса" (The Revenant)», — зазначив продюсер.

В основу майбутнього фільму лягла стаття британського журналіста Пітера Померанцева «Ми можемо бути лише ворогами». Її сюжет стосуватиметься тимчасової окупації російськими військами півночі України під час повномасштабної війни та вимушеного співжиття з окупантами.

«Це історія однієї української родини в маленькому селі, окупованому російськими солдатами. Історія взаємовідносин господарів будинку з окупантами, які оселилися в ньому, стосунків складних і драматичних», –поділився Роднянський.

«З того моменту, як я прокинувся від вибухів російських ракет у моєму рідному місті Києві 24 лютого, для мене стало дуже важливо зняти особистий фільм про цю війну. Коли Олександр і Нік поділилися зі мною цією статтею, я зрозумів, що це буде чудова можливість спробувати знайти сенс у цій жахливій війні проти мого народу і моєї країни», — зазначив Слабошпицький.

Олександр Роднянський додав, що цей фільм для нього глибоко особистий. 24 лютого під час нападу Росії на Україну син продюсера перебував у Києві і на світанку зателефонував йому зі словами: «Тату, почалося»…

«Ми не просто хочемо розповісти правду про криваву війну, ми хочемо зрозуміти, що відбувається із зовні звичайними людьми, які перетворюються на очах на жорстоких убивць і ґвалтівників. Це буде складна розмова про розлюднення та його причини», – анонсував Роднянський.  

За словами продюсера, фільм буде  знятий українською та російською мовами

Нагадаємо. у 1995 році Роднянський заснував в Україні телерадіокомпанію «Студія 1+1» і став її генеральним директором і генеральним продюсером. Пізніше був головою ради директорів телеканалу «1+1».

Останні 20 років працював у Росії та мав держфінансування своїх фільмів. Серед них — фільм «Сталінград» (2013), який свого часу заборонили для показу в Україні, фільм «Левіафан», створений за участю російського Держкіно, фільм «Чорнобиль» (2021) та інші. Роднянський співпрацював із російським онлайн-кінотеатром «Кинопоиск».

У 2022 році Олександр Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є.

 В Росії хочуть «виключити Зеленського та Роднянського з культурного порядку денного».

У жовтні 2022 року міністерство юстиції Росії визнало «іноагентом» Олександра Роднянського з позначкою «Україна» в графі «джерело фінансування».

Сам продюсер після закінчення війни хоче повернутися до України.

Фото: 1+1

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY