detector.media
14.11.2022 11:34
«Приберіть недієву бюрократію». Журналісти вимагають повернути акредитацію, відібрану через репортажі у Херсоні
«Приберіть недієву бюрократію». Журналісти вимагають повернути акредитацію, відібрану через репортажі у Херсоні
Журналісти вимагають провести внутрішнє розслідування «непрофесійної роботи комунікаційного відділу ОК "Південь" і загалом комунікаційного сектору Міністерства оборони України, і прийняти відповідні кадрові рішення».

Українські та іноземні журналісти і медійні організації закликали президента  Володимира Зеленського, головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та міністра оборони Олексія Резнікова розв’язати конфліктну ситуацію навколо позбавлення акредитації журналістів, які висвітлювали події у звільненому Херсоні.

Зокрема, від влади вимагають повернути акредитацію українським та зарубіжним медійникам, які висвітлювали події в Херсоні та у яких її, згідно з повідомленнями Генштабу, через це забрали.

Крім того, журналісти вимагають провести внутрішнє розслідування «непрофесійної роботи комунікаційного відділу ОК "Південь" і загалом комунікаційного сектору Міністерства оборони України, і прийняти відповідні кадрові рішення». 

«Прибрати зайву і недієву бюрократію, зокрема, непотрібні документи й узгодження, впроваджені Об’єднаним координаційним пресцентром Сил оборони півдня. В журналістів вже є акредитація МО, яка є офіційним дозволом на роботу. Додаткові документи і дозволи, які до того ж застосовуються непрофесійно і вибірково, ускладнюють роботу журналістів і негативно відбиваються на висвітленні найважливіших подій в Україні для української і світової аудиторії», — йдеться у заяві. 

Повний текст заяви читайте за посиланням.

Читайте також: 

13 листопада на офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних сил України з’явилося повідомлення, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані не чинними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йдеться в заяві. При цьому в повідомленні не вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews. Окрім них, в Херсоні після звільнення працювали й знімальні групи Суспільного та hromadske. Також в ефірі каналу «Рада» було включення з Херсона. 

Про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews повідомила в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

14 листопада журналісти hromadske Анастасія Станко та Микола Пастико повідомили, що їх позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона.

У коментарі «ДМ» представник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євген Єрін повідомив, що процес позбавлення акредитації триває, тому такі рішення можуть бути і щодо інших медіа, які працювали у Херсоні.

Фото: hromadske.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY