detector.media
06.11.2022 13:20
Фільм «Маріуполіс 2» вийде в прокат
Фільм «Маріуполіс 2» вийде в прокат
З 17 листопада останню роботу Мантаса Кведаравічюса можна буде переглянути в кількох українських кінотеатрах.

17 листопада «Маріуполіс 2» вийде в обмежений кінопрокат в Україні. Про це повідомляє пресслужба «Артхаус Трафік».

Прем'єра фільму литовського режисера Мантаса Кведаравічюса відбудеться 11 листопада в рамках спеціальної кінопрограми 19-го фестивалю Docudays UA «Надзвичайний стан».

«Маріуполіс 2» створений із врятованих фрагментів відео, які знімав Мантас Кведаравічюс. Наприкінці березня 2022 року російські військові взяли режисера в полон і вбили.

За сюжетом, з початком повномасштабного вторгнення режисер повертається до Маріуполя, де 6 років тому зняв фільм. Він хоче продовжити фіксувати життя міста, що перебуває під загрозою війни. Вдалині тривають бої за «Азовсталь», видніється Маріупольський драмтеатр, позначений як місце схованки дітей. 

Нагадаємо, Мантаса Кведаравічюса взяли в полон і вбили російські військові 3 квітня 2022 року в Маріуполі. Цьому міcту він раніше присвятив документальну стрічку «Маріуполіс» (2016), в якій тема війни на Донбасі поєднувалася з темою мистецтва, архітектури, міфології.

Друзі та колеги Мантаса змонтували фільм «Маріуполіс 2», над яким він працював. Прем’єра стрічки відбулась на Каннському кінофестивалі. «Маріуполіс 2» здобув у Каннах відзнаку «Золоте око».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY