detector.media
26.10.2022 21:38
Журналісти УП розповіли, хто охороняє «золотий вагон» Медведчука у Пущі-Водиці
Журналісти УП розповіли, хто охороняє «золотий вагон» Медведчука у Пущі-Водиці
Депутат, якого підозрюють у державній зраді, намагається повернути свій маєток.

Журналісти «Української правди» опублікували відеоматеріал «Медведчук намагається повернути маєток під Києвом».

У березні на сайті «Слідство.Інфо» вийшло розслідування про розкішний маєток Віктора Медведчука у Пущі-Водиці. Після початку повномасштабного вторгнення Росії цей маєток взяла на збереження ГО НПУ «Межигір'я». За розвитком цієї теми простежила редакція «Української правди».

За даними журналістів, 3 жовтня на територію біля маєтку Віктора Медведчука у Пущі-Водиці приїхали представники компанії Оксани Марченко, викликали поліцію та заявили про своє право на власність. «На ділянці розташовується база охоронної компанії Медведчука “Шторм”. За вісім місяців з моменту повномасштабного вторгнення ніхто з представників Медведчука тут не з'явився і ніяких претензій не висував. Це відбулося після того, як Медведчук опинився в Росії після обміну», йдеться у відеоматеріалі УП.

12 жовтня представники Медведчука знову викликали поліцію на територію біля маєтку. За даними джерел інтернет-видання, на території маєтку Медведчука цілодобово чергує поліція охорони, виконуючи цю роботу на комерційній основі. «Це означає що на восьмому місяці повномасштабної війни з Росією хтось оплачує поліцейську охорону для маєтку кума Путіна. Поліцейські забороняють себе знімати. Екіпаж патрульної, який було викликано на місце, обшукав знімальну групу "Української правди"», розповіли журналісти.

Нагадаємо, підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука Україна обміняла на 215 військових та цивільних з російського полону.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через постачання вугілля з окупованих територій Донбасу). 2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY