detector.media
05.10.2022 10:51
Ткаченко про формат телемарафону: Повернення до звичайних новин не на часі
Ткаченко про формат телемарафону: Повернення до звичайних новин не на часі
Олександр Ткаченко: Повернення під час війни до звичайної сітки розважальних каналів, на мій погляд, буде виглядати дивно.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

«Поєднання таких зусиль (формату – ДМ.) на час війни, мені здається, абсолютно адекватною відповіддю. Є різні точки зору стосовно того, що чи не варто повернутися до звичайних новин, але мені здається, що, на жаль, це не на часі, тому що в нас новинні канали – це одне, а розважальні канали – це інше», – каже міністр.

Ткаченко додав, що повернення під час війни до звичайної сітки розважальних каналів, коли поруч з проєктами класичного ентертейменту різного характеру з'являються новини, на його погляд, «буде виглядати дивно».

Раніше посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, що ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» на телебаченні й давати глядачам вибір.

24 лютого, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини».  Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

Після виходу Ріната Ахметова з медіабізнесу «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що спільний телемарафон «Єдині новини» на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Росією.  Ткаченко не бачить перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», бо в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».

Моніторинги телемарафону «Єдині новини» медіаменеджера Ігоря Куляса читайте за посиланням.

Скриншот відео: «Радіо Свобода»/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY