detector.media
27.09.2022 13:36
У Польщі заарештували підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Пітера де Вріса
У Польщі заарештували підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Пітера де Вріса
Пітер де Вріс помер унаслідок вогнепального поранення у липні 2021 року.

У Польщі правоохоронці заарештували 30-річного чоловіка, підозрюваного у причетності до вбивства нідерландського журналіста-розслідувача Пітера де Вріса в липні 2021 року.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на прокуратуру Нідерландів.

Прокуратура повідомила, що чоловіка затримали за підозрою в сприянні в підготовці нападу. Під час убивства де Вріса, за версією правоохоронців, чоловік мешкав у нідерландському місті Роттердам.

Особу підозрюваного не розголошують відповідно до правил конфіденційності, Нідерланди просять про його передачу.

У червні 2022 року прокуратура Нідерландів запросила довічне ув’язнення для підозрюваних у вбивстві Пітера де Вріса, –  22-річного Делано Германа та 36-річного Каміла Єгерта. Вони були затримані через декілька годин після стрілянини, унаслідок якої помер де Вріс.

Журналіста-розслідувача Пітера де Вріса  було важко поранено з вогнепальної зброї  в центрі Амстердаму 6 липня 2021 року. 15 липня де Вріс помер в лікарні

Пітер Р. де Вріс був відомий своїми журналістскими розслідуваннями,  зокрема, він писав про викрадення в 1983 році глави пивного концерну Heineken Фредді Гайнекена. Також журналіст допомагав сім’ям жертв злочинів. Відомо, що де Вріс отримував велику кількість погроз через свою професійну діяльність. 

Фото: NOS

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY