detector.media
18.09.2022 10:00
Фільми Kharkiv MeetDocs оцінить журі зі Спілки кінокритиків України
Фільми Kharkiv MeetDocs оцінить журі зі Спілки кінокритиків України
Фестиваль відбуватиметься з 1 по 6 жовтня у Києві.

Вперше на Kharkiv MeetDocs журі зі Спілки кінокритиків України обере переможця серед фільмів Національної конкурсної програми. Про це повідомляє пресслужба кінофестивалю.

До складу журі увійшли: 

Оксана Волошенюк. Кінознавчиня та кінокритикиня, експертка з медіа та кіноосвіти, членкиня Спілки кінокритиків України, а також Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI).

Олександр Гусєв. Кінокритик, постійний автор видань «Укрінформ», «Українська правда» та інших. Є членом Спілки кінокритиків України, Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) та Української кіноакадемії, а також є дійсним членом Українського Оскарівського комітету.

Дмитро Десятерик. Кінокритик і журналіст, постійний автор видань «Current Time» (Чехія), «Наше Слово» (Польща), «Bird In Flight» (Україна). Є членом Спілки кінокритиків України, Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) та Української кіноакадемії. Також цього року він голосує на кінопремії «Золотий глобус» у програмі розмаїтості HFPA з FIPRESCI. Член Українського Оскарівського комітету (2015-2021 рр.).

Дмитро Сидоренко. Кінокритик, журналіст. Автор матеріалів для ICTV, «Ліга life», Kinowar, WoMo та інших. Є членом Спілки кінокритиків України з 2019 року.

Катерина Сліпченко. Журналістка та кінокритикиня, редакторка відділу культури інтернет-порталу «Zaxid Net». Є членкинею Спілки кінокритиків України, Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) та Української кіноакадемії. 

Нагадаємо, цього року у конкурсній програмі фестивалю Kharkiv MeetDocs змагатимуться «Плай» Єви Джишиашвілі, «Між небом та горами» Дмитра Грешка, «Щоденники нареченої Христа» Марти Смеречинської, «Привоз» Єви Нейман, «Назовні» Ольги Журби, «Не бачити/не грішити» Анни Єресько, «Освітяни. Канікули в окупації» Костянтина Кляцкіна.

Фестиваль триватиме з 1 по 6 жовтня у Києві. Покази наживо відбудуться у кінотеатрі «Жовтень», онлайн-програма – на сервісі Megogo, а пітчинги – на платформі Pitch the Doc.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY