detector.media
08.09.2022 12:08
Справа Шеремета: Прокурор наразі не розглядає можливість відмови від обвинувачення Антоненку, Кузьменко та Дугар
Справа Шеремета: Прокурор наразі не розглядає можливість відмови від обвинувачення Антоненку, Кузьменко та Дугар
29 вересня суд обиратиме нових присяжних у справі. Після цього розгляд почнеться з самого початку.

Прокурор у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Михайло Тішин заявив, що наразі не розглядає можливість відмови від обвинувачення, висунутого Андрію Антоненку, Яні Дугар та Юлії Кузьменко. Про це він сказав у коментарі Watchers Media. 

«На даний час, ні, не розглядаємо [можливість відмови від обвинувачення з боку прокуратури]. Триває судове провадження», — заявив прокурор.

Адвокат Станіслав Кулик сказав журналістам, що він очікував, що прокурор відмовиться від обвинувачення.

«Звісно що були [очікування]. Я впевнений, що могло б бути таке рішення. Але, на жаль, як завжди, правоохоронні органи не налаштовані виправляти свої помилки», — сказав він.

Андрій Антоненко зауважив, що нині йому проблематично їздити на судові засідання, оскільки він служить у лавах Збройних сил України.

5 вересня відбулось друге після 24 лютого засідання у справі Шеремета у Шевченківському райсуді Києва. Засідання вдруге відклали через відсутність двох основних присяжних: присяжна Наталя Глоба перебуває за кордоном, а присяжний Григорій Фірсов служить у ЗСУ.

29 вересня суд обиратиме нових присяжних. Після цього розгляд справи почнеться з самого початку, розповів адвокат Кулик.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть прокуратура Києва кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру трьом фігурантам справи щодо вбивства Шеремета: лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко, музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, військовій медсестрі Яні Дугарь. Згодом їм висунули обвинувачення. Судові засідання в цій справі не проводять з 21 лютого 2022-го, запобіжні заходи щодо обвинувачених відсутні.

Колишній агент ФСБ Росії Олександр Лисенков, який залишив територію РФ і попросив політичний притулок у Європі, заявив, що вбивство журналіста Павла Шеремета організували російські спецслужби.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY