detector.media
05.09.2022 08:32
Стрічка Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала три нагороди на кінофестивалі в Швеції
Стрічка Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала три нагороди на кінофестивалі в Швеції
В основі кінокартини – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році. Фільм зібрав понад десяток нагород міжнародних кінофестивалів по всьому світу.

Українську воєнну драму «Мати Апостолів» режисера Зази Буадзе відзначили трьома нагородами на кінофестивалі Västerås Filmfestival у Швеції. Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Стрічка виробництва кінокомпанії «Студія "Золоте Руно"» перемогла в номінаціях «Найкращий міжнародний художній фільм», «Найкращий режисер міжнародного художнього фільму» та «Найкращий сценарій міжнародного художнього фільму».

В основі кінокартини – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє туди, де панують ненависть та страждання. У цьому пеклі вона шукає свого сина. Маючи в серці велику любов і милосердний характер, вона змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Її відчай і біль перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому, живих чи мертвих. У головній ролі – Наталія Половинка.

Раніше фільм отримав три нагороди Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Також він був відзначений на Calella Film Festival в Іспаніїна кінофестивалях New York Film Week (NYFW) у США та Ontario International Film Festival (ONIFF) у Канаді, отримав нагороди міжнародних кінофестивалів у Франції, Словаччині і у Польщі. Крім цього, стрічка здобула головну нагороду на кінофестивалі Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF) у Гонконзі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY