detector.media
31.08.2022 15:10
Блогер-колаборант Стремоусов визнав, що виїхав із Херсона до Воронежа. Каже – у відрядження
Блогер-колаборант Стремоусов визнав, що виїхав із Херсона до Воронежа. Каже – у відрядження
Раніше на тлі новин про контрнаступ ЗСУ Стремоусов записав відеозвернення з Воронежа, через що ЗМІ припустили, що він втік.

Херсонський блогер-колаборант Кирило Стремоусов визнав, що виїхав із окупованого Херсона до російського Воронежа, але заявив, що це нібито «відрядження» на пропагандистський семінар. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

За його словами, на семінарі колаборанти вчилися «комунікувати з суспільством та соціальними структурами». Водночас Стремоусов «подякував» українським та міжнародним ЗМІ за повідомлення про цю поїздку.

30 серпня Стремоусов опублікував відеозвернення з «критикою» того, як українські канали й ЗМІ висвітлювали контрнаступ Збройних сил України під Херсоном. Український активіст Сергій Стерненко першим засумнівався, що відео зняли у Херсоні: місто у кадрі нагадує російський Воронеж. Редакція «ВВС News Україна» вивчила відео і дійшла висновку, що записали його дійсно у Воронежі, за тисячу кілометрів від Херсона. А саме – у п'ятизірковому готелі Mariott.

Херсонський блогер-колаборант Стремоусов усіляко підтримував тимчасову окупацію Херсонщини росіянами, називаючи себе «русским», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 4 березня Стремоусов  погрожував російським ув’язненням «інакомислячим» в тимчасово окупованому Херсоні.

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді, а 19 березня колаборанту повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади «Комитет спасения "За мир и порядок"».

Проти колаборанта Стремоусова запровадили санкції США.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY