detector.media
31.08.2022 12:03
СБУ заявила про нейтралізацію групи коригувальників вогню по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську
СБУ заявила про нейтралізацію групи коригувальників вогню по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську
СБУ: Зловмисники розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони України на Донеччині.

СБУ заявила про нейтралізацію у прифронтових районах сходу України агентурної мережі Росії, члени якої коригували ракетні удари агресора  по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську.

Як повідомляє пресслужба СБУ, насамперед ворожих поплічників цікавила інформація про бойові позиції підрозділів ЗСУ та передислокацію української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмута і Краматорська.

Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням засобів фото-, відеофіксації. Зібрані відомості передавали представникам спецслужб РФ через заздалегідь відпрацьовані анонімні телеграм-канали, додаючи геолокації.

Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту.

До складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, які були завербовані російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України. Їхня активність у соцмережах привернула увагу окупантів.

«Для маскування злочинів зловмисники діяли автономно і підтримували комунікацію через «зв’язкових». Ними виявилися двоє учасників терористичної організації "днр", які входять до складу окупаційних угруповань рф на східному напрямку», – повідомляє СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили в агентів комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше СБУ повідомила про затримання агента спецслужб Росії, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Читайте також: 

Нагадаємо, Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY