detector.media
30.08.2022 17:15
Кабмін схвалив пропозиції щодо застосування персональних санкцій щодо очільника РПЦ Кирила
Кабмін схвалив пропозиції щодо застосування персональних санкцій щодо очільника РПЦ Кирила
Санкції передбачають блокування активів, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень Україною та інше.

У вівторок, 30 серпня, Кабінет міністрів України схвалив пропозиції щодо застосування персональних санкцій  щодо очільника РПЦ Кирила та ще семи представників цієї церкви.

Як повідомляє пресслужба МКІП, список ще розгляне Рада національної безпеки та оборони України та президент України Володимир Зеленський. Окрім всього, їхнє погодження дозволить з таким же списком звернутись до міжнародної спільноти аби ввести такі ж санкції в інших країнах.

«Російська православна церква підтримує війну Росії проти українського народу й щодня благословляє воєнні злочини проти українців. Всі, хто має відношення до цього, мають нести відповідальність. Діяльність цих церковних чиновників з РФ суперечить християнським цінностям. Злочинці не мають ховатися за рясами», –зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики. 

Члени Уряду схвалили пропозиції запровадити санкції на десять років проти:

Санкції передбачають: блокування активів, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень Україною, призупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, заборона на участь у приватизації та оренді держмайна, припинення культурних обмінів та співробітництва, анулювання офіційних візитів тощо.

Таке рішення Кабінет Міністрів України прийняв з метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України.

Пропозиції до санкційного списку підготували Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державною службою України з етнополітики та свободи совісті.

У березні 2022 року Кирило де-факто благословив військових армії РФ на війну проти України після літургії у Москві. У своїх заявах очільник РПЦ усіляко підтримує російську військову агресію проти України.

В Україні російська православна церква представлена  своєю самоврядною частиною, яка носить назву Українська православна церква (Московського патріархату).

Після надання у 2019 році автокефалії Київській митрополії у складі Константинопольського патріархату Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що з канонічної точки зору УПЦ (МП) в Україні більше не існує. 

Також у Константинополі вже не вважають митрополита Онуфрія «митрополитом Київським». Патріарх Варфоломій вважає єдиною канонічною автокефальною церквою на території України Православну церкву України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм.

РПЦ не визнає відповідне рішення Константинопольського патріархату.

11 травня 2022 року Комітет гуманітарної та інформполітики одноголосно підтримав проєкт постанови № 7332 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти представників Російської православної церкви».

Також Комітет рекомендував парламенту створити Тимчасову слідчу комісію «з метою розслідування фактів колабораційної діяльності представників релігійних організацій під час військової агресії Російської Федерації проти України, а також фактів військових злочинів збройних сил Російської Федерації проти духовенства, злочинів у сфері свободи совісті в умовах воєнного стану, зокрема й на тимчасово окупованих територіях».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY