detector.media
05.08.2022 16:40
Фільм Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримав головну нагороду на кінофестивалі в Гонконзі
Фільм Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримав головну нагороду на кінофестивалі в Гонконзі
«Мати Апостолів» знято на основі реальних історій матерів, чиї сини воювали за Україну на Донбасі у 2014 році.

Українська стрічка «Мати Апостолів» режисера Зази Буадзе отримала головну нагороду на кінофестивалі Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF) у Гонконзі, повідомило Держкіно.

Поруч із українською воєнною драмою змагались фільми з Німеччини, Японії, Китаю, Індії, США та Гонконгу. Організатори зазначили, що були «вражені фільмом до глибини душі».

«Мати Апостолів» знято на основі реальних історій матерів, чиї сини воювали за Україну на Донбасі у 2014 році. Головна героїня Софія дізнається, що літак її сина збито, і вирушає на його пошуки. При цьому ніхто напевне не може сказати, чи вижив її син. Відчай і біль жінки перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому, живих чи мертвих.

«Для України та для нас, творців фільму, ця перемога дуже важлива та символічна. Сьогодні Україна переживає важкі часи. Українці платять непомірну ціну за незалежність своєї держави. Ми, представники української кіноспільноти, маємо велику відповідальність нести світу достовірний український наратив», – пркоментував перемогу продюсер фільму Дмитро Овечкін.

Стрічку створено кінокомпанією «Студія "Золоте Руно"».

Раніше фільм отримав три нагороди Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Також він був відзначений на Calella Film Festival в Іспанії, отримав нагороди на кінофестивалях New York Film Week (NYFW) у США та Ontario International Film Festival (ONIFF) у Канаді, нагороди міжнародних кінофестивалів у Франції та Словаччині, а також у Польщі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY