detector.media
05.08.2022 09:00
«Питання — де ці кошти взяти»: МКІП потребує 5 млрд грн на заміщення радянських та російських книжок у бібліотеках
«Питання — де ці кошти взяти»: МКІП потребує 5 млрд грн на заміщення радянських та російських книжок у бібліотеках
За словами міністра Олександра Ткаченка, у публічних бібліотеках 60% книжкового фонду — це книги, видані до 1991 року.

Міністерство культури та інформаційної політики підрахувало, що на заміщення радянських та російських книжок у бібліотеках потрібно близько 5 млрд грн. Де взяти ці гроші – наразі незрозуміло. Про це сказав очільник міністерства Олександр Ткаченко, його цитує Суспільне.

За словами міністра, йдеться про заміну мільйонів книжок.

«Є певні рекомендації стосовно оптимізації бібліотечного фонду. У публічних бібліотеках 60% книжкового фонду — це книги, видані до 1991 року. Вони попитом користуються мало. І, очевидно, вони з перших підлягають оптимізації. Щоб замістити величезну кількість радянських чи російських книжок, потрібно близько 5 млрд грн. Якщо говорити про весь масив, а це мільйони книжок. І тут постає гарне питання: де ці кошти взяти», — сказав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, у квітні 2022 року в Україні створили Раду з розвитку бібліотечної сфери. Вона напрацювала рекомендації щодо того, які російські та радянські книги потрібно вилучати з бібліотечного фонду. Детальніше про ці критерії — за посиланням.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко не виключає, що вилучені з бібліотек російські книги можуть піти на макулатуру і друк українських книжок

За підрахунком Українського інституту книги, із публічних бібліотек доведеться вилучити понад 100 млн примірників російських пропагандистських книжок

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY