detector.media
05.08.2022 08:31
«Перевірте нашу роботу»: В Amnesty International заявили, що через звіт про ЗСУ їх атакують тролі
«Перевірте нашу роботу»: В Amnesty International заявили, що через звіт про ЗСУ їх атакують тролі
Агнес Каламар: «Це не послабить нашу неупередженість і не змінить фактів».

В Amnesty International заявили, що через звіт із критикою на адресу Збройних сил України їх атакують тролі. Таку думку висловила у твіттері генеральна секретарка правозахисної організації Amnesty International Агнес Каламар.

«Українські та російські тролі в соцмережах: усі вони сьогодні атакують розслідування Amnesty International. Це називається пропаганда війни, дезінформація. Це не послабить нашу неупередженість і не змінить фактів. Amnesty International невтомно документувала агресію Росії та військові злочини в Україні. Сьогодні ми звітуємо про те, як українська тактика загрожує цивільному населенню. Тим, хто нападає на нас через упередженість щодо України, кажу: перевірте нашу роботу. Ми підтримуємо всіх постраждалих. Неупереджено», – написала вона.

Раніше в українському офісі міжнародної правозахисної організації заявили, що зробили все, щоб доповідь Amnesty International із критикою Збройних сил України не оприлюднювали.

Нагадаємо, 4 серпня Amnesty International випустила доповідь, у якій стверджується, що українські військові начебто «створюють бази» у житлових районах, школах та лікарнях і в такий спосіб наражають цивільне населення на небезпеку.  

Президент Володимир Зеленський засудив вибірковість підходів Amnesty International. За його словами, організація намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

На думку міністра оборони Олексія Резнікова, «будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет».

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив на це, що «Amnesty International бере участь у кампанії з дезінформації та пропаганди». За його словами, будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискредитації української армії та зриву постачання озброєння від західних партнерів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY