detector.media
21.07.2022 10:10
У Франції ліквідують місцеве бюро російського пропагандистського мовника Sputnik
У Франції ліквідують місцеве бюро російського пропагандистського мовника Sputnik
Компанія звільнила всіх співробітників та має близько 500 000 євро боргів.

У Франції ліквідують місцеве бюро російського пропагандистського мовника Sputnik News. Це наслідок заборони російських держЗМІ, яку ухвалив Євросоюз у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Про це пише Le Monde.

Ліквідація інформаційної агенції в судовому порядку може тривати до 2024 року. 27 співробітників компанії у Франції, зарплата яких покривалася схемою гарантії заробітної плати, були звільнені після рішення ЄС про заборону мовлення російських пропагандистів на його території.

Економічна модель Sputnik News передбачала виробництво контенту для RT. Компанія має близько 500 000 євро зобов'язань, включаючи соціальні та податкові борги. Спроби повернути їх державі наразі не мають успіху.

Тим часом новинний канал RT France продовжує вести мовлення французькою та публікувати статті на своєму сайті, який залишається доступним через VPN.

У березні 2022-го керівник RT France звинуватив французький банк Société Générale у блокуванні банківських рахунків деяких російських співробітників у Франції. Банк відповів, що він не блокує рахунки клієнтів «за єдиним критерієм національності», але змушений проводити перевірки деяких із них через санкції.

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз заборонив мовлення RT та Sputnik через повномасштабне російське вторгнення в Україну. разом із цим RT обходить санкції, створюючи десятки копій своїх сайтів, щоб мати якомога ширше охоплення європейської аудиторії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY