detector.media
17.07.2022 17:42
«Давайте будемо просто людяними». Кирило Тимошенко засудив зйомки у вінницькій лікарні
«Давайте будемо просто людяними». Кирило Тимошенко засудив зйомки у вінницькій лікарні
Заступник керівника Офісу президента закликав медійників виявляти чутливість до важких і трагічних ситуацій під час війни.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко засудив зйомки для італійського суспільного мовника RAI News 24 у вінницькій лікарні, де після ракетного удару та втрати доньки у тяжкому стані перебуває Ірина Дмитрієва. Про це Тимошенко сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«У соцмережах я бачу, як один із журналістів чи блогерів, не знаю хто, заходить до цієї реанімації — поки що встановлюється, як він туди потрапив... Розповідає жінці про цю подію, про те, що вона втратила дитину, знімає це і викладає в соцмережу, — покоментував заступник керівника Офісу президента. — Я всіх закликаю бути людяними і не робити те, що робиться зараз, це дуже важка і трагічна ситуація для будь-якої матері, для будь-якого українця. Не треба так, будь ласка, робити, давайте будемо просто людяними, тому що жінка втратила свою дитину».

Як розповів Кирило Тимошенко, він сам відвідав цю лікарню 14 липня і мав попередження від головного лікаря про те, що зараз не варто спілкуватися з Іриною Дмитрієвою про її доньку.

Також Тимошенко відзначив неналежний стан бомбосховищ у Вінниці і висловив сподівання, що місцева влада вплине на ситуацію, від якої залежить безпека людей.

Напередодні, 16 липня, фіксер RAI News 24 Антон Кудінов опублікував на своїй приватній фейсбук-сторінці низку відеороликів із Іриною Дмитрієвою.

Його допис викликав хвилю критики серед медійників, які засудили вчинок Кудінова у десятках дописів у соцмережах. 

Антон Кудінов підкреслює, що Ірина Дмитрієва дала згоду на інтерв'ю та надала разом з родиною додатковий контент для нього.

Питання Ірині Дмитрієвій ставила кореспондентка італійського телеканалу RAI News 24 Лаура Танґерліні. Журналістка відкидає звинувачення в порушенні журналістської етики, акцентуючи на тому, що «інтерв’ю були погоджені та проводилися з дозволу».

Заяву щодо цього випадку готує Комісія з журналістської етики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY