detector.media
31.05.2022 15:02
Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана
Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана
Денісову критикували за надмірну деталізацію у повідомленнях про факти сексуального насилля з боку росіян, публікацію шокових історій та інші порушення етики.

Верховна Рада підтримала звільнення Людмили Денісової з посади Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За відставку Денісової проголосували 234 народих депутати.

Железняк додав, що призначення нового омбудсмана Рада не розглядала.

25 травня низка медійниць і громадських організацій відкрито звернулись до Людмили Денісової із закликом скоригувати комунікацію про статеві злочини під час війни.

Денісову критикували за надмірну деталізацію у повідомленнях про факти сексуального насилля з боку росіян та публікацію шокових історій. Частина тих історій, які вже оприлюднила уповноважена Верховної Ради з прав людини, стосується неповнолітніх. Денісовій закидають й інші порушення етики.  

30 травня Людмила Денісова заявила, що після наради у президента Володимира Зеленського було ухвалено рішення про її звільнення. Денісова назвала своє звільнення незаконним та розцінила це рішення як втручання влади в діяльність омбудсмана. За словами Денісової, її звільнення не відповідатиме закону та порушуватиме низку статей Конституції України.

Правозахисні організації закликали Верховну Раду припинити політизацію і спроби знищити незалежність інституту Уповноваженого з прав людини. Правозахисники наполягають, щоб влада створила умови для проведення відкритого та незалежного конкурсу на цю посаду з дотриманням всіх міжнародних стандартів. 

Фото: Ярослав Железняк, Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY