detector.media
11.05.2022 15:53
Суд арештував майно шести компаній, що належать родичам Медведчука та Козака – ДБР
Суд арештував майно шести компаній, що належать родичам Медведчука та Козака – ДБР
Серед заарештованого майна – 126 автомобілів, три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, серед них і приміщення площею майже 300 квадратних метрів у центрі Львова.

Личаківський районний суд Львова арештував ще одну партію рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака – народних депутатів, яких підозрюють у держзраді, – а також їхніх родичів. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Серед заарештованого майна – 126 автомобілів, три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, серед них і приміщення площею майже 300 квадратних метрів у центрі Львова. Майно належить шести підприємствам. Їхній загальний статутний капітал – понад 80 млн гривень.

Родичі Медведчука та Козака є фігурантами кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України).

ДБР буде ініціювати передачу арештованого майна до Національного агентства з управління активами.

Медведчука і Козака підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Також Медведчук фігурує у справі про воєнні злочини.

Під час обшуку 18 квітня на Київщині поліція виявила близько 100 картин, антикварні речі, що належать родині Медведчука, а також мисливську гвинтівку, пістолет «BUL», 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, яйця «Фаберже».

Також суд заарештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, зокрема 32 квартири, 30 земельних ділянок, 26 автомобілів, 23 будинки, 17 паркомісць та моторну яхту.

27 квітня ДБР проводило обшуки на 22 об'єктах на Львівщині, які належать родичам нардепів. Під час обшуку в одній із квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

В Офісі генпрокурора також повідомили, що у хатньої робітниці Медведчука під час обшуку вилучили 467 тисяч доларів США та 87 тисяч євро.

Ілюстрація: ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY