detector.media
14.04.2022 11:48
В Україні в обмежений прокат вийде французька стрічка «Маленька мама»
В Україні в обмежений прокат вийде французька стрічка «Маленька мама»
Фільм покажуть кінотеатри, які змогли відновити роботу на тлі повномасштабної російської агресії.

В Україні з 21 квітня в обмежений кінопрокат вийде французька драма «Маленька мама» режисерки Селін Сьямми, про це повідомила компанія-дистриб'ютор «Артхаус Трафік».

Український прокат фільму був запланований на початок березня, але його відклали через початок повномасштабного російського вторгнення. Тепер його покажуть в тих кінотеатрах, які змогли відновити роботу. Картина демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

За сюжетом, восьмирічна Неллі допомагає батькам розбирати речі в домі померлої бабусі та вивчає околиці. Раптом дівчинка зустрічає в лісі ровесницю-близнючку. Нову подругу звуть так само, як маму Неллі.

Головні ролі виконали близнючки Жозефіна й Ґабріель Санс. 

Світова прем’єра картини відбулася в 2021 році в межах основного конкурсу Берлінале, а на Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні робота отримала Приз глядацьких симпатій.

Українська прем’єра фільму відбулася на кінофестивалі «Київський тиждень критики» і була показана в межах програми фестивалю «Вечори французького кіно».

За даними «Forbes Україна», на кінець березня в країні працювали лише 16 кінотеатрів зі 121. Мережа «Планета кіно» оголосила про плани відновити роботу кінотеатрів у Дніпрі та Києві.

Фото: «Артхаус Трафік»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY