detector.media
27.03.2022 18:23
Bellingcat: Кремль вклав мільярди доларів в агентуру в Україні, але та його «просто кинула»
Bellingcat: Кремль вклав мільярди доларів в агентуру в Україні, але та його «просто кинула»
За словами журналіста-розслідувача Христо Грозєва, приблизно 150-160 високопосадових офіцерів ФСБ мали необмежений бюджет, щоб вербувати українців будь-якого рівня.

Bellingcat спільно з виданням The Insider  найближчим часом опублікує розслідування про масштаби фінансування Кремлем проросійських політиків в Україні.

Про це повідомив журналіст-розслідувач Христо Грозєв в етері YouTube-каналу «Продолжение следует».

«Зараз ми закінчуємо одне розслідування, разом з The Insider про те, скільки грошей було витрачено ФСБ, щоб гарантувати підтримку якимось тіньовим політичним класом в Україні цієї війни та створення внутрішнього держперевороту одразу після вторгнення. Ось там йдеться про мільярди доларів, а не рублів. Було витрачено з 2014 року і до сьогодні», – каже Грозєв.

За словами Грозєва, приблизно 150-160 високопосадових офіцерів ФСБ мали необмежений бюджет, щоб вербувати українців будь-якого рівня.

«Вони вербували на папері і потім виявилося, що... Ну так, вони летіли, щоб зустрічатися з ними в Таїланді, Мальдівах, Кіпрі. Ці гроші вони витратили на зустрічі. Їм давали готівкою… І тут навіть ці українські агенти, які брали гроші, кинули їх. Просто кинули».

Раніше «Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників і просить ЗМІ і громадян України долучатися до інформаційної кампанії, яка повинна мати не лише інформаційний, а й превентивний характер.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) також створило для СБУ базу даних осіб, які можуть бути зрадниками України. 

15 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією. 

РНБО після початку повномасштабної агресії РФ вирішила призупинити роботу низки партій, які мають зв’язки з Росією. Серед партій, яких стосується це рішення РНБО, — «ОПЗЖ», так звана «Партія Шарія» та інші.

Детальніше про покарання колаборантів читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Закон про колабораціонізм: чи покарають фігурантів Дошки ганьби?».

Також «Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

Фото: Mikhail Serbin/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY