detector.media
25.03.2022 16:00
Держкомтелерадіо просить СБУ заблокувати доступ до сайтів російських підсанкційних видавництв
Держкомтелерадіо просить СБУ заблокувати доступ до сайтів російських підсанкційних видавництв
На думку Комітету, доступ до цих сайтів сприяє продажу книг, які містять російську пропаганду та агітацію щодо військових дій на території України.

Державний комітет телебачення і радіомовлення звернувся до Служби безпеки України з проханням заблокувати доступ до сайтів російських видавництв, на які ще в 2019 році було накладено економічні санкції з боку Ради національної безпеки і оборони.

Так, Комітет встановив, що деякі українські провайдери досі надають доступ до сайтів російських видавництв «Эксмо», «АСТ», «Центрполиграф», «Издательский дом "Питер"», «Яуза», «Яуза-пресс», «Вече», «Алгоритм» та «Книжный мир». На думку Держкомтелерадіо, це сприяє популяризації та продажу книг, які містять російську пропаганду та агітацію щодо військових дій РФ на території України.

Нагадаємо, 14 березня Держкомтелерадіо призупинило видачу дозволів на ввезення російських книжок, також було зупинено дію всіх раніше виданих дозволів.

Водночас Український інститут книги збирає кошти на друк книжок українською мовою для дітей-біженців, які вимушено виїхали в інші країни. 

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY