detector.media
25.03.2022 12:40
В Іспанії активісти навідались до Шарія: пропагандист намагався влаштувати бійку (ВІДЕО)
В Іспанії активісти навідались до Шарія: пропагандист намагався влаштувати бійку (ВІДЕО)
Активісти звинуватили Шарія в поширенні кремлівських фейків, однак пропагандист це заперечував.

Українські активісти знайшли підозрюваного у держзраді блогера-пропагандиста Анатолія Шарія в Іспанії. Відповідне відео поширило «Телебачення Торонто».

На початку розмови активісти звинуватили Шарія в поширенні кремлівських фейків, однак пропагандист це заперечував, в результаті суперечка перейшла у штовханину.

Шарій з-за спини одного з присутніх чоловіків (вочевидь, свого охоронця) намагався вдарити активістів. Пізніше на місце приїхала поліція.

Раніше корпорація Меtа заблокувала на території України фейсбук-сторінка Шарія. В Україні також заблокований YouTube-канал пропагандиста.  

РНБО після початку повномасштабної агресії РФ вирішила призупинити роботу низки партій, які мають зв’язки з Росією – серед них і так звана «Партія Шарія».

В Україні Шарій є підозрюваним у справі про держзраду і оголошений в розшук. Наразі Шарій перебуває за межами України, ЗМІ повідомляли про його перебування в Іспанії.

Статус біженця Шарій отримав у 2012 році, він виїхав з України, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

31 травня 2021 стало відомо, що Литва позбавила Шарія статусу біженця. Відеоблогера оголосили персоною нон-ґрата та анулювали його документи. Відтоді він оскаржує це рішення.

Що не так із Шарієм під час війни, читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Також «Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

Скріншот відео: Телебачення Торонто/Telegram

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY