detector.media
24.03.2022 10:36
Подоляк розповів, про що не можна говорити спікерам в ефірі спільного телемарафону
Подоляк розповів, про що не можна говорити спікерам в ефірі спільного телемарафону
Заради безпеки людей не можна казати про неформальні коридори для евакуації, пересування українських військ та логістичні центри, в тому числі на заході України.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк звернувся до спікерів, які беруть участь у спільному національному телемарафоні, нагадуючи, про що не можна говорити в ефірі.

«Не можна говорити про неформальні коридори, по яких люди виїжджають з місць, де знаходиться російська окупантська група. Не можна. Просто це створює для них небезпеку. Друге – не можна говорити про каравани наших військових, які йдуть туди, де буде відбуватись чи контрнаступ, чи оборона, чи таке інше», – зазначив Подоляк.

Він додав, що не можна також говорити про логістичні коридори, по яких йдуть доставки з тилового забезпечення до українських військових.

«І нарешті не можна говорити в ефірі про логістичні центри на заході України чи будь-де, з яких ідуть гуманітарні грузи для всієї країни. Все це не потрібно в ефірі озвучувати, не потрібно проявляти свою обізнаність, щоб збирати шери, лайки та інше. Це дуже небезпечно. За 28 днів вже зрозуміло, що росіяни воюють не з армією, а з логістичним забезпеченням України», – сказав радник керівника ОПУ.

Раніше Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема, офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури.

Ілюстрація: УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY