detector.media
17.03.2022 15:37
Росія ігноруватиме наказ Міжнародного суду ООН негайно припинити війну в Україні
Росія ігноруватиме наказ Міжнародного суду ООН негайно припинити війну в Україні
Росіяни апелюють до такого поняття, як «згода сторін» (на фото – російський танк, який знищили українські військовослужбовці).

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Росія не буде виконувати рішення Міжнародного суду ООН з вимогою припинити війну в Україні.

«Ми не можемо взяти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може… Це те, що ми не можемо взяти до уваги», – заявив Пєсков.

16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав Росію негайно припинити вторгнення в Україну. Рішення є обов'язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Рішення ухвалили 13 голосами проти двох, «проти» голосували Росія та Китай.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

15 березня Сенат США одноголосно проголосував за визнання російського диктатора Путіна воєнним злочинцем.

Президент США Джо Байден також публічно назвав Путіна воєнним злочинцем.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY