detector.media
07.03.2022 15:36
Словаччина підтримала відмову від російських каналів та від співпраці з Росією у сфері культури – Ткаченко
Словаччина підтримала відмову від російських каналів та від співпраці з Росією у сфері культури – Ткаченко
Серед іншого Словаччина може заборонити представникам Росії участь у виставках, фестивалях та конференціях.

Словаччина підтримує відмову від ретрансляції російських каналів та співпраці з Росією у культурних проєктах. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко за результатами переговорів з міністеркою культури Словаччини Наталією Мілановою.

«Маємо повну підтримку Словаччиною України у протидії Росії. Серед ключових питань зустрічі: виключення мовлення всіх російських пропагандистських каналів та заміну їх на українські; припинення співпраці з російськими інституціями в культурному напрямку; заборона участі у виставках, фестивалях, конференціях. Також словаки відкриті у допомозі з гуманітарних питань. Продовжуємо підключати культурно-дипломатичних фронт за кордоном, аби протидіяти російським окупантам», – йдеться в повідомленнні.

Нагадаємо, українські культурні діячі закликали світ відсторонити Росію від міжнародних фестивалів та інших культурних подій, а також не висвітлювати її культуру у ЗМІ.

Зазначимо, що у Великій Британії канал RT прибрали з усіх телевізійних платформ. 1 березня відеосервіс YouTube заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі. 2 березня ЄС заявив про блокування на території унії мовлення RT і Sputnik через систематичне маніпулювання інформацією та дезінформацію.

Ілюстрація: tverezo.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY