detector.media
21.02.2022 11:39
Україна щомісяця втрачає $2-3 млрд через новини про війну – ОП
Україна щомісяця втрачає $2-3 млрд через новини про війну – ОП
Ростислав Шурма: Якщо ситуація стабілізується інформаційно хоча б у такому стані, як зараз, то больовий поріг підніметься і через два місяці таких втрат вже не буде.

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив, що економіка з січня 2022-го безповоротно втрачає $2-3 млрд щомісяця через новини про війну.

«Це і зупинені інвестиції, і додаткова інфляція, втрати у туристичній сфері, скорочення авіаперевезень... $2-3 млрд – це втрати для економіки. Тобто фактично збиток, який ми несемо щомісяця… Якщо ситуація стабілізується інформаційно хоча б у такому стані, як зараз, то больовий поріг підніметься і через два місяці таких втрат вже не буде», – сказав Шурма.

Окремо Шурма згадав про «спекулятивний тиск на валютний ринок» – це ще $1,5-2 млрд додаткових втрат.

Читайте також:

З осені 2021 року західні ЗМІ з посиланням на дані розвідки повідомляють, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

США вважають, що Росія готова до повномасштабного вторгнення до України. 11 лютого Джо Байден закликав громадян США негайно виїхати з України. 

З 2010-х років Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. 

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY