detector.media
13.02.2022 17:15
Мураєв пожалівся The Guardian, що не може судитися з Британією через обережність формулювань
Мураєв пожалівся The Guardian, що не може судитися з Британією через обережність формулювань
Власник підсанкційного каналу «Наш» каже, що не може захиститися від неконкретних звинувачень британського МЗС.

Політик і власник телеканалу «Наш» Євгеній Мураєв у коментарі британському виданню The Guardian сказав, що не може позиватися до Великої Британії, бо формулювання у повідомленні Міністерства закордонних справ щодо його зв’язків із Росією занадто обережні. «Як я можу захистити себе від цих звинувачень, якщо проти мене немає ніяких доказів? Я навіть не можу позиватися проти британців, бо вони сформулювали це дуже обережно. Вони не звинуватили мене прямо в тому, що я щось роблю, а сказали, що якісь люди могли думати про те, аби мене використати», — сказав Мураєв.

23 січня 2022 року Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило, що Москва у разі, якщо її війська захоплять Україну, хоче сформувати маріонетковий уряд на чолі з Євгенієм Мураєвим.  У відповідь Мураєв сказав, що позиватиметься проти британського уряду. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, коментуючи повідомлення МЗС Великої Британії, сказав, що Україна «обізнана, хто такий Мураєв та інші представники Росії».

Мураєв розповів The Guardian, що почав отримувати дзвінки від журналістів у зв’язку з повідомленням британського МЗС, коли був із родиною на відпочинку на тропічному острові, і «спершу думав, що це пранк». Політик наголосив, що не був у Росії з 2015 року, а з Миколою Азаровим, який начебто теж мав би посідати високу посаду в проросійському уряді, лише говорив телефоном. Втім, канал «Наш», який належить Мураєву, багато разів інтерв’ював Миколу Азарова.

Також «Слідство.інфо» з’ясувало, що дружина Мураєва в останні роки їздила до Росії та знімалась у російських фільмах.

11 лютого Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти телеканалу «Наш». Перед засіданням Мураєв влаштував у Харкові акцію протесту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY