detector.media
11.02.2022 16:28
Суд залишив без змін запобіжний захід Порошенку
Суд залишив без змін запобіжний захід Порошенку
Обвинувачення вимагало взяти експрезидента під варту, захист – не обирати запобіжний захід взагалі.

У п'ятницю, 11 лютого, Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід п’ятому президенту, нардепу «Європейської солідарності» Петру Порошенку, повідомляє «Радіо Свобода».

«Колегія суддів постановила – ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 19 січня 2022 року (про обрання Порошенку особистого зобов’язання – ред.)… залишити без змін», – заявив суддя Юрій Трясун.

Відтак апеляційні скарги як представника Офісу президента, так і адвокатів Порошенка залишилися без задоволення.

Обвинувачення вимагало взяти експрезидента під варту, захист – не обирати запобіжний захід взагалі.

Київський апеляційний суд мав розглядати апеляцію на запобіжний захід Порошенку 28 січня, але засідання перенесли на 11 лютого.  

20 грудня 2021 року Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення суду, як і сторона захисту. Прокурори в суді просили арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд грн.  

ДБР також заявило, що Порошенко відмовився давати покази слідчим Бюро.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY