detector.media
21.01.2022 16:45
Сюмар про роботу Прямого: Хотілося б якісної журналістики, але змушені виживати в цих умовах
Сюмар про роботу Прямого: Хотілося б якісної журналістики, але змушені виживати в цих умовах
Також Вікторія Сюмар розкритикувала посилення державного мовлення за рахунок збільшення фінансування з бюджету каналів «Дом» та «Рада».

Нардеп «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар, коментуючи ефіри Прямого каналу, заявила, що їй хотілося б бачити «більше якісної журналістики».

В інтерв’ю «Цензор.нет» Сюмар розкритикувала інформаційні ресурси Ігоря Коломойського, які, на її думку, працюють як супровід президента Володимира Зеленського і партії «Слуга народу».

«Абсолютно не соромлячись. Взагалі забули, що таке, там, етика, стандарти… Це взагалі якісь слова з минулого», – каже Сюмар.

Однак журналісти «Цензора» згадали про ефіри Прямого каналу, мовляв, якщо його подивитись, «там таке можна почути…».

У відповідь нардепка заявила, що мовник змушений виживати у поточних умовах: «Змушені виживати в цих умовах. Хоча мені хотілося б справді якісної журналістики…».

Журналісти уточнили, чи йдеться тут про принцип «агітка на агітку», на що Сюмар відповіла: «І це біда. І вони (вочевидь, влада, – ДМ) в цьому будуть випереджати. Але на цьому етапі вже йде боротьба холодильник проти телевізора, і холодильник перемагає. Ми це бачимо по соціології».

Також Сюмар розкритикувала посилення державного мовлення за рахунок збільшення фінансування з бюджету каналів «Дом» та «Рада».

«Розумієте, вони – влада. У них є ресурс. Вони телеканалу "Дом" виділили мільярд. Державних грошей, наших з вами. І всі мовчать! От попробували б ми, навіть у 2014 році, це зробити! Так на нас всі кричали: "Роздержавлення! Це приватне!". А тут – раз! – і на телеканал "Рада" – 400 мільйонів! "А, нє вопрос"… Слухайте, в півмільйона гривень в день обходиться оця галіматья, яка там іде для "ізбіванія" опозиції. Реакція така: "Та, ну хай іде, це ж не у мене з кишені витягнули…».

5 листопада 2021 року медійники, журналісти, громадські діячі та народні депутати створили новий медіахолдинг «Вільні медіа», який придбав у Петра Порошенка 100% корпоративних прав каналу Прямий та 5 каналу. Причиною створення медіахолдингу був названий антиолігархічний закон, який підписав 5 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський.

Відповідно до вимог антикорупційного законодавства, нардепи передали свої акції в управління трудовим колективам мовників, які і стали «найбільшим акціонером».

«Детектор медіа» писав, що згідно з реєстром, 10% і далі належать компаніям Порошенка. Зокрема, по 5% належить ТОВ «Телеканал Прямий» та підприємству з іноземними інвестиціями у формі ТОВ «Телерадіокомпанія НБМ» (одна з компаній-власників ліцензії 5 каналу). Кінцевим бенефіціарним власником і першої, і другої є Порошенко.

Однак «Вільні медіа» стверджують, що Порошенко та підконтрольні йому структури не мають права власності на корпоративні права відповідних телеканалів.

Скріншот відео: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY