detector.media
16.01.2022 11:06
Росія не має «жодного стосунку» до кібератак в Україні — Пєсков
Росія не має «жодного стосунку» до кібератак в Україні — Пєсков
Прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков: «Ще одне недоведене обвинувачення на адресу Росії».

Прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков сказав, що РФ не має «жодного стосунку» до кібератак на українські сайти. Про це він заявив в ефірі СNN під час інтерв'ю у програмі Fareed Zakaria GPS.

Цитати з цієї розмови опублікували американські ЗМІ. Зокрема, на твіттері Hill опубліковано фрагмент відеозапису щодо кібератак. 

Ведучий Фарід Закарія запропонував Пєскову прокоментувати офіційні повідомлення українських відомств щодо атаки на сайти з боку Росії у продовження російської агресії.

Пєсков сказав, що дізнався про все це із медіа. 

«Ми не маємо до цього жодного стосунку. І Росія не має стосунку до цих кібератак. Ми чули про обвинувачення на адресу Росії. Доказів представлено не було, і ми вважаємо це продовженням ще одного недоведеного обвинувачення на адресу Росії», — повідомив прессекретар Путіна.

Нагадаємо, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки знайшов у атаці на українські урядові сайти «російський слід». Фахівці центру припускають, що дії хакерів пов’язані з нещодавніми переговорами США, НАТО та Росії.

Масштабна атака була організована зловмисниками у ніч на 14 січня. Сайти Міністерства освіти та науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Дії» зазнали хакерської атаки.

На урядових ресурсах було розміщено зображення з текстом українською, російською та ламаною польською мовами.

Як стало відомо, централізовану кібератаку на сайти українського уряду, наймовірніше, здійснили через одну  приватну IT-компанію. Це київська ІТ-компанія Kitsoft (ТОВ «Комп'ютерні інформаційні технології»), що спеціалізується на створенні IT-продуктів для державних органів і бізнесу.

Скріншот: твіттер/Hill

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY