detector.media
13.12.2021 13:00
Кива хоче позбавити Мокрика акредитації у Верховній Раді
Кива хоче позбавити Мокрика акредитації у Верховній Раді
Раніше Bihus.info випустив матеріал про Киву з фотографіями грошей та золота, нібито знайдених під час обшуку в будинку нардепа. Згодом редакція визнала, що світлини стосуються іншої справи.

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива звернувся до парламентського Комітету з питань свободи слова щодо позбавлення журналіста проєкту розслідувань Bihus.info Данила Мокрика акредитації при Верховній Раді України.

Відповідне питання комітет розглядатиме на засіданні 15 грудня, про що йдеться у порядку денному. Данило Мокрик отримав запрошення на це засідання і планує бути присутнім.

Кива інкримінує журналісту «грубе порушення журналістської етики та розповсюдження відверто неправдивої інформації».

Нагадаємо, 1 грудня проєкт Bihus.info випустив матеріал, де Данило Мокрик продемонстрував фотографії грошей та золота, нібито знайдених під час обшуку в будинку Киви. Згодом редакція вибачилась та визнала, що частина цих світлин, отриманих від джерела в правоохоронних органах, стосується іншої справи.

У лютому 2021-го у кулуарах Верховної Ради Ілля Кива обматюкав Данила Мокрика, який запитав у нього про відмивання грошей через конвертаційні центри. Редакція Bihus.info через це поскаржилася поліції, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й Комітету з питань регламенту та депутатської етики. Останній не знайшов правових підстав для покарання нардепа.

Також ДБР за заявою Мокрика відкрило провадження про перешкоджання журналістам, яких не пустили на захист кандидатської дисертації Іллі Киви.

Фото: facebook.com/danylo.mokryk

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY