detector.media
09.12.2021 14:43
Співвласниця «Букв» хоче подати позов до суду та скаргу в Нацраду через ефір каналу «Ісландія»
Співвласниця «Букв» хоче подати позов до суду та скаргу в Нацраду через ефір каналу «Ісландія»
Запит на отримання відео ефіру каналу вона вже надіслала.

Співвласниця видання «Букви» Катерина Рошук планує надіслати скаргу до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення щодо мови ворожнечі в ефірі телеканалу «Ісландія», який належить політтехнологу Володимиру Петрову. Про це йдеться в її зверненні до телеканалу з вимогою надати запис ефіру, який «Детектор медіа» отримав із власних джерел.

Також у цьому листі йдеться про наміри використовувати ці записи при поданні позову до суду щодо спростування поширеної інформації, а також щодо захисту честі, гідності та ділової репутації.

У коментарі «Детектору медіа» Катерина Рошук підтвердила цю інформацію.

«Також я планую звернутися за експертизою цих відео», – додала вона. Запис від каналу ще не надійшов, у своєму листі вона вимагає запис ефіру за 24-25 листопада та за 27 листопада.

«Маю відомості, що саме в ці дні поширювалась неправдива інформація та лунала мова ворожнечі. Наскільки мені відомо, телеканал вже порушував закон України "Про телебачення та радіомовлення" в день жалоби, а саме 8 травня. Тоді Нацрада призначала перевірку. Згідно закону чекаємо 7 діб з моменту отримання вимоги телеканалом та, якщо не буде надано запис ефіру, то доповнюю скаргу до Нацради проханням перевірити зберігання записів програм "Ісландією". Після цього буде прийнято рішення про подальші кроки», – сказала вона.

Нагадаємо, 24 листопада 2021 року автор допису про звільнення частини редакції «Букв» та колишній керівник SMM-відділу Владислав Волков озвучив низку звинувачень на адресу керівництва видання і заявив, що один із співвласників, Петро Терентьєв, йому погрожує.

Однак адміністрація видання заявила, що на видання чиниться тиск з боку влади.

Зокрема, на Youtube-каналі «Ісландія» політтехнолог Володимир Петров (якого адміністрація «Букв» пов’язує з чинною владою) розмістив відео, у якому нібито погрожував «знищити "Букви"».

«Таке відеозвернення редакція #Букв розцінює як спробу рейдерського захоплення владою Володимира Зеленського», – йдеться в заяві.

Катерина Рошук повідомила, що пов’язує появу допису Волкова із заявою Петрова «про знищення "Букв"».

«Ми це розцінюємо як чергову атаку на "Букви"», – заявила співвласниця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY