detector.media
03.12.2021 13:19
ІМІ зафіксував у листопаді 12 випадків порушень свободи слова в Україні
ІМІ зафіксував у листопаді 12 випадків порушень свободи слова в Україні
Загалом з початку року ІМІ нарахував 165 випадків порушень свободи слова, 84 випадки перешкоджання, 21 – побиття, 15 – кіберзлочинів, 12 – погроз, 11 – обмежень доступу до інформації та шість випадків цензури.

Інститут масової інформації зафіксував у листопаді 12 випадків порушень свободи слова в Україні. Про це йдеться у моніторингу «Барометр свободи слова».

Так, шість випадків стосувалися фізичної агресії проти журналістів, чотири – перешкоджання, а три – кіберзлочинів.

Також було зафіксовано по два випадки побиття і цензури та один випадок юридичного тиску.

Зокрема, у листопаді невідомий облив хімічною рідиною журналістку-розслідувачку Альону Березу. Поліція надала їй державну охорону, наразі триває розслідування.

Серед випадків цензури назвали закриття англомовного видання Kyiv Post, редакція якого заявила про тиск власника Аднана Ківана, та заяви колишніх журналістів телеканалу «Дом» про отримання вказівок з Офісу президента.

За словами медіаекспертки Катерини Дячук, якщо у 2020 році ІМІ зафіксував лише два випадки цензури, то за неповний 2021 рік – уже шість.

Загалом з початку року ІМІ нарахував 165 випадків порушень свободи слова, 84 випадки перешкоджання, 21 – побиття, 15 – кіберзлочинів, 12 – погроз, 11 – обмежень доступу до інформації та шість випадків цензури.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY