detector.media
23.11.2021 21:01
Курдський телеканал повідомив про затримання своєї журналістки у Мінську
Курдський телеканал повідомив про затримання своєї журналістки у Мінську
Білоруське прикордонне відомство заперечує затримання, кажуть, що відмовили у в’їзді.

Курдський телеканал NRT повідомив про затримання своєї журналістки Жіан Алі в мінському аеропорту. Незрозуміло, коли саме її затримали, оскільки в новині NRT йдеться «у понеділок, 23 листопада», але 23 листопада – це вівторок. 

Також стверджується, що в неї відібрали техніку. Вона приїхала висвітлювати ситуацію з мігрантами на білорусько-польському кордоні. Про причини затримання нічого невідомо. 

Згодом пропагандистське білоруське видання Sputnik із посиланням на Державну прикордонну службу Білорусі написало, що журналістку не затримували, а відмовили у в’їзді в країну через «відсутність акредитації іноземного журналіста при МЗС».

Нагадаємо, що на білорусько-польському кордоні триває гуманітарна криза. Білоруська пропаганда звинувачує в ній Польщу. Польща та Литва звинувачують в ній режим Лукашенка. 

У своїх сюжетах білоруська пропаганда намагається показати, як білоруси та білоруски допомагають мігрантам, збираючи їм продукти. Поряд із тим незалежні видання розповідають про те, як у прикордонному місті Гродно на мігрантах заробляють таксисти, підвищуючи ціну за проїзд, та орендодавці помешкань.

У відкритому листі лауреатки Нобелівської премії з літератури різних років звернулись до Ради Європи із закликом втрутитись у гуманітарну кризу, в якій режим Лукашенка використовує біженців як заручників.

Також вони вимагають доступу для акредитованих журналістів та медіа до районів прикордонної зони, в яких проголошено надзвичайний стан.

Фото: NRT Digital Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY