detector.media
15.11.2021 20:08
Венедіктова хоче запросити колишню команду Kyiv Post «на чесну і відверту розмову»
Венедіктова хоче запросити колишню команду Kyiv Post «на чесну і відверту розмову»
Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова сказала, що незнайома з Ківаном, що у неї конструктивні відносини з Боннером і що вона готова ознайомитись зі справами, які стосуються діяльності Ківана, щоб обговорити їх з журналіст(к)ами в рамках нерозголошення таємниці слідства.

15 листопада колишня журналістка Kyiv Post Анна Миронюк розповіла, що на видання начебто тиснула генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. За її словами, у 2020 році Венедіктова викликала до себе в кабінет головного редактора видання Браяна Боннера після критичної публікації про неї. 

Рік потому Kyiv Post опублікував ще один критичний матеріал про ефективність генпрокурорки, після чого остання, зі слів Миронюк, яка посилається на слова головреда видання Браяна Боннера, відкрила кримінальні провадження щодо власника видання Аднана Ківана, котрі потім закрила. Миронюк додала, що «для обох матеріалів ми направляли запити до генпрокуратури із проханням про інтерв’ю», але Венедіктова «цією можливістю не скористалася».

Венедіктова у фейсбуці написала, що здивована словами Миронюк. Зі слів генпрокурорки, з Ківаном вона незнайома, й «жоден із його можливих перемовників» не шукав з нею зустрічі, а з Боннером у неї «прекрасні конструктивні відносини». 

Також вона написала, що заслухає справи, пов’язані з Ківаном, а потім готова буде обговорити їхню доцільність з журналіст(к)ами видання.

«Я заслухаю справи, так чи інакше пов’язані із діяльністю власника видання Кyiv Post Аднана Ківана. Подивлюсь сама особисто на те, коли, ким і як ці провадження зареєстровані, а після цього готова запросити представників видання на чесну і відверту розмову. Я покажу вам ці справи (якщо вони є, звісно) і ми з вами разом оцінимо доцільність їх відкриття, розслідування чи, врешті, закриття. Звісно, ця розмова можлива в умовах розуміння принципів нерозголошення таємниці слідства», – написала вона. 

Подавати до суду позов щодо захисту честі і гідності Венедіктова не буде, як вона сказала.

Нагадаємо, що 8 листопада 2021 року Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції через перезавантаження медіа, яке триватиме близько місяця. 

Із джерел у редакції ДМ стало відомо, що працівники Kyiv Post у день заяви Ківана втратили доступ до сайту та фейсбук-сторінки видання. Тим часом з’явилось повідомлення, яке журналістка видання Анна Миронюк назвала заявою редакції: в ньому йшлося про звільнення всієї команди Kyiv Post. 

Редакторка фічерів Kyiv Post Тамара Істоміна розповіла «Детектору медіа», що конфлікт між колективом та власником видання загострився після анонсу запуску україномовної версії, про яку команда дізналася з новин.

Очолити Kyiv Post українською мала Олена Ротарі, колишня шефредакторка одеського 7 каналу, що також належить Ківану. Однак журналісти виступили проти її призначення в обхід редакції. 

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва повідомила, що неофіційні проблеми у редакції Kyiv Post пов'язані із тиском Офісу президента на Ківана.

Однак речник президента України Сергій Никифоров заявив, що для ОП новини про закриття видання Kyiv Post стали такою ж несподіванкою, як і для решти.

Аднан Ківан у коментарі «Детектору медіа» заперечив повідомлення про тиск ОП на видання.

Одеський забудовник Аднан Ківан купив Kyiv Post у Мохаммада Захура у 2018 році.

Фото: пресслужба Офісу генпрокурорки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY