detector.media
03.11.2021 08:39
Вбивство черкаського журналіста Комарова: у справі допитано 1700 свідків, а підозрюваних немає
Вбивство черкаського журналіста Комарова: у справі допитано 1700 свідків, а підозрюваних немає
Як заявляють у Нацполіції, досі тривають оперативні заходи.

У справі про вбивство черкаського журналіста Вадима Комарова у 2019 році досі немає підозрюваних. Про це сказав заступник керівника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелєєв під час громадських слухань з питань безпеки журналістів, його цитує «Укрінформ».

«Наразі тривають оперативні заходи. Я вважаю, що після їхнього завершення ми зможемо здобути докази, які у подальшому допоможуть нам у повідомленні відповідним особам про підозру», – прокоментував Пантелєєв.

За його словами, у слідства є три версії мотивів вчинення злочину, а кримінальне провадження кваліфікується як «умисне вбивство». Наразі допитано 1693 свідки, проведено сім оглядів місць подій, низку обшуків, 25 судових експертиз.

Нагадаємо, що 4 травня 2019 року о 9:30 черкаські патрульні отримали повідомлення, що в центрі міста виявлено чоловіка з травмою голови. Ним виявився місцевий журналіст і відеоблогер Вадим Комаров. Його відвезли до лікарні та прооперували, журналіст знаходився в комі.

Голова громадської ради при Черкаській ОДА Олег Скалько написав у Facebook, що Комарову «нанесли три удари по голові тупим металевим предметом».

Черкаські ЗМІ зазначають, що Вадим Комаров у своїх публікаціях не раз порушував гострі теми. Один із найбільш гучних матеріалів перед нападом – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція у Черкаській міськраді. В 2016 році журналіста намагалися застрелити.

У ніч на 20 червня 2019-го Комаров помер. Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження.

У червні 2021 року поліція повідомила, що отримала відео зі 44 камер спостереження, а над справою постійно працюють вісім слідчих. Предмет, яким вдарили Комарова, правоохоронці не знайшли. 

Фото з фейсбука Вадима Комарова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY