detector.media
20.10.2021 08:40
Обстріл каналу «112 Україна»: Суд оголосив вирок співучаснику теракту
Обстріл каналу «112 Україна»: Суд оголосив вирок співучаснику теракту
Він розвідував територію біля каналу, а безпосередньо в ніч теракту стояв на варті.

Шевченківський районний суд міста Києва оголосив вирок співучаснику обстрілу будівлі телеканалу «112 Україна» у липні 2019 року.

За даними УП, з посиланням на матеріали справи, йдеться про Костянтина Нікитенка. Його визнали винним в  участі у незаконному збройному формуванні і здійсненні терористичного акту. Обвинуваченого засудили до п'яти років позбавлення волі і звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном у три роки. Він свою провину визнав та уклав угоду зі слідством.

Як йдеться у вироку, Нікитенко служив у батальйоні «Донбас», а пізніше долучився до «охоронної фірми» Семена Семенченка і мав займатися підготовкою новобранців. 

За даними слідства, Нікитенку та ще одному підозрюваному доручили вчинити вибух поблизу будівлі каналу «112 Україна» на вулиці Зоологічній у Києві на тлі запланованого телемосту «Надо поговорить» між каналами «Россия 1» та NewsOne, який разом зі 112-м входив до медіахолдингу «Новини». 

Зазначимо, що телеміст мав відбутися 12 липня. 8 липня телеканал NewsOne скасував проведення телемосту через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких». 

Обстріл будівлі каналу «112 Україна» відбувся в ніч на 13 липня.

У вироку Нікитенку зазначається, що він розвідував територію біля каналу ще в червні 2019-го. Безпосередньо в ніч теракту він стояв на варті, а стріляла в будівлю з РПГ інша людина.

Нагадаємо, 14 травня 2021 року СБУ оголосила колишньому командиру батальйону «Донбас» та екснардепу Семену Семенченку підозру в організації обстрілу телеканалу «112 Україна».

14 липня суд змінив запобіжний захід для Семенченка з тримання під вартою на домашній арешт. Досудове розслідування щодо нього вже завершено.

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY