detector.media
16.09.2021 11:37
Венеціанська комісія підтвердила, що отримала на розгляд український законопроєкт «про олігархів»
Венеціанська комісія підтвердила, що отримала на розгляд український законопроєкт «про олігархів»
Раніше омбудсмен Людмила Денісова у листі до спікера Разумкова заявила, що президентський законопроєкт про олігархів не відповідає Конституції України.

Венеціанська комісія підтвердила, що отримала від спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова прохання дати експертний висновок щодо закону «про олігархів». Про це йдеться на офіційному сайті комісії.

«У листі від 10 вересня 2021 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков попросив висновок Венеціанської комісії щодо проєкту закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну чи політичну вагу» у суспільному житті (олігархів)», – зазначено в повідомленні.

2 червня 2021 року президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про олігархів. Його текст доступний на сайті парламенту.

1 липня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про олігархів, за документ проголосували 275 народних депутатів. Підсумковий розгляд законопроєкту було заплановано на осінь 2021 року.

5 вересня 2021 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі до спікера Разумкова заявила, що президентський законопроєкт про олігархів не відповідає Конституції України.

На її думку, порушеннями є наділення президента і РНБО непередбаченими Конституцією України повноваженнями, обмеження прав людини залежно від майнового стану, опосередковане введення цензури в ЗМІ та ін.

10 вересня Разумков повідомив, що законопроєкт «про олігархів» уже спрямований на експертизу до Венеціанської комісії. 

Фото: golos.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY