detector.media
28.08.2021 13:35
Міжнародна та Європейська федерації журналістів засудили ліквідацію своєї філії в Білорусі
Міжнародна та Європейська федерації журналістів засудили ліквідацію своєї філії в Білорусі
Верховний Суд Білорусі ліквідував Білоруську асоціацію журналістів (БАЖ), яка є філією Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) та Міжнародної федерації журналістів (МФЖ).

ЄФЖ та МФЖ засуджують ліквідацію єдиної незалежної представницької організації журналістів та працівників ЗМІ в Білорусі. Про це повідомлено на сайті БАЖ. 

БАЖ заснована у 1995 році, об'єднує понад 1300 журналістів, редакторів, фотографів, видавців, і є членом Міжнародної та Європейської федерацій журналістів.

Також БАЖ допомагає білоруським журналістам захищати свої професійні права і стежить за ситуацією в ЗМІ Білорусі.

«Олександр Лукашенко розпочинає повну ліквідацію всіх сегментів білоруського громадянського суспільства. Ті, хто організовує репресії, мають бути суворо покарані», – сказав президент ЄФЖ  Могенс Бліхер Берегард

«Ми допоможемо нашій філії підтримати її існування та діяльність. БАЖ ніколи не здасться. БАЖ залишиться для нас єдиною представницькою організацією журналістів у Білорусі», – додав генеральний секретар ЄФЖ Рікардо Гутьєррес.

Нагадаємо, що у червні 2021 року Мін'юст Білорусі розпочав перевірку діяльності «Білоруської асоціації журналістів», вимагаючи від «БАЖ» надати протягом двох днів «тисячі документів». «БАЖ» назвала вимоги влади необгрунтованими і негайно направила скаргу міністрові юстиції з проханням надати асоціації «адекватні терміни подачі документів».

14 липня білоруські силовики прийшли до офісу «БАЖ» з обшуками, виламавши вхідні двері.

15 липня Мін'юст Білорусі виніс попередження «БАЖ» через «несвоєчасне надання документів». Правоохоронці опечатали офіс асоціації.

20 липня влада заморозила проведення будь-яких операцій з банківськими рахунками «БАЖ».

27 серпня Верховний суд Білорусі ліквідував Білоруську асоціацію журналістів.

Фото: «БАЖ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY