detector.media
12.08.2021 16:35
Білоруські журналісти стали єдиними лауреатами міжнародної премії Free Media Awards 2021
Білоруські журналісти стали єдиними лауреатами міжнародної премії Free Media Awards 2021
Зазвичай лауреатами стають журналісти з різних країн, проте цього року організатори зробили виняток.

Журналісти і ЗМІ Білорусі стали лауреатами міжнародної премії Free Media Awards 2021, повідомляє DW.

«Премія вільним ЗМІ на підтримку незалежної преси в Східній Європі» вручається німецьким фондом Zeit і норвезьким фондом Fritt Ord. Зазвичай лауреатами стають журналісти з різних країн, проте цього року організатори зробили виняток.

Премію отримали журналістки Катерина Борисевич, Катерина Андрєєва, Дар'я Чульцова, Наталя Лубневська, портал Tut.by і «Білоруська асоціація журналістів» (БАЖ). Вручення премії відбудеться восени.

«Цього року переможці премії Free Media Awards надали нам одні з кращих і найсміливіших репортажів з Білорусі. Більш того, тюремне ув'язнення деяких лауреатів премії демонструє наслідки, з якими стикаються громадяни Білорусі, які відстоюють права суспільства, свободу і демократію», – сказав голова правління фонду Zeit Міхаель Герінг.

Також організатори премії зазначили, що своєю нагородою хочуть привернути увагу до проблеми свободи слова в Білорусі та репресій проти ЗМІ, а також підтримати боротьбу білоруських журналістів за вільну пресу.

Нагадаємо, у Білорусі за рік після президентських виборів затримали майже 500 журналістів. У цілому вони провели за гратами 1200 днів.

Раніше журналістка переслідуваного у Білорусі ресурсу Tut.by Катерина Борисевич стала лауреатом Міжнародної премії за свободу преси від Комітету захисту журналістів (СPJ).

Журналістки телеканалу «Белсат» Катерина Андрєєва та Дар'я Чульцова, яких у Білорусі засудили до двох років колонії загального режиму через нібито «організацію протестів», стали лауреатками лейпцігської премії «За свободу і майбутнє ЗМІ».

Минулого року лауретами Free Media Awards стали український журналіст Станіслав Асєєв та проєкт журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях».

Фото: 6tv.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY