detector.media
10.08.2021 18:55
У Мінську 9 серпня затримали австрійських журналістів. Понад добу про них нічого не відомо (ДОПОВНЕНО)
У Мінську 9 серпня затримали австрійських журналістів. Понад добу про них нічого не відомо (ДОПОВНЕНО)
Австрійські журналісти інтерв’ювали перехожих на площі Незалежності.

Білоруські правозахисники отримали інформацію, що 9 серпня близько 16:20 у Мінську на Майдані Незалежності двоє офіцерів у цивільному затримали оператора та журналіста австрійського телебачення, які брали інтерв’ю у перехожих. 

Про це пише правозахисний центр «Весна». 

Спочатку їх відвезли до сірого Ford Transit за Червоним костелом, потім пересадили у синій автобус МАЗ. Подальше місцеперебування журналістів невідоме.

Міліція Мінська спростовує інформацію про затримання австрійських журналістів.
«Ніяких журналістів вчора в Мінську не затримували», – сказала виданню «Інтерфакс-Захід» офіційна представниця ГУВС Мінміськвиконкому Наталія Ганусевич.

Нагадаємо, що 9 серпня в Білорусі була річниця президентських «виборів», результатів яких не визнають країни ЄС, США, Канада та Україна. 

Цього дня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів пресконференцію. Зокрема, тоді Лукашенко заявив про нібито допит бойовиками «ЛНР» журналіста Романа Протасевича та про готовність визнати «російський» Крим. Також Лукашенко звинуватив Україну у нібито підготовці  бойовиків, яких потім «направляють у Білорусь».

МЗС України викликало тимчасового повіреного у справах Республіки Білорусь в Україні Кіріла Камишева через низку заяв Лукашенка під час великої пресконференції.

Фото: площа Незалежності / фото з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY