detector.media
10.07.2021 17:30
Данілов закликав нардепів не намагатись «порешать» зняття санкцій та спростував інформацію про продаж автозаправок Медведчука
Данілов закликав нардепів не намагатись «порешать» зняття санкцій та спростував інформацію про продаж автозаправок Медведчука
Також він додав, що правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції.

Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що введені санкції відносно Віктора Медведчука діють в повному обсязі та радить нардепам не намагатися "порешать" зняття санкцій або їх послаблення.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Данілов наголосив, що всі процеси у частині дотримання і виконання санкційного законодавства перебувають виключно у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли «творці» корупційно-олігархічної системи.

За його словами, це стосується як вітчизняної, так і іноземної компанії, які «можуть помилкового допустити, що мають карт-бланш на дії поза правовим полем України».

«Також хочу дати пораду окремим політичним суб’єктам, зокрема народним депутатам, – не намагатися "порешать" у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їх послаблення», – підкреслив секретар РНБО.

За його словами, правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції.

Нагадаємо, що 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

У червні Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на «незаконні дії української влади».

Печерський районний суд Києва продовжив до 11 листопада термін досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в держзраді народних депутатів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Також журналісти «Слідство. Інфо» у своєму новому розслідуванні припустили, що у 5-палубної яхти, яка належить Медведчуку, змінився власник.

Фото: hromadske.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY