detector.media
16.06.2021 16:45
Мати Протасевича переконана, що її сина змусили взяти участь у брифінгу МЗС Білорусі
Мати Протасевича переконана, що її сина змусили взяти участь у брифінгу МЗС Білорусі
На думку Наталії Протасевич її син пішов на це щоб врятувати своє життя і життя своєї дівчини Софії Сапеги.

Мати білоруського опозиційного журналіста і блогера Романа Протасевича Наталія Протасевич переконана, що його участь у брифінгу МЗС Білорусі 14 червня не була добровільною. Про це пише DW.

«Він одягнув на себе маску, щоб врятувати себе, а також життя своєї дівчини… Він виглядав пригніченим, нервово кліпав. Ясно, що йому дуже сильно загрожують», – стверджує Наталія. Ще до брифінгу вона та батько Романа заявляли, що їхній син перебуває в заручниках і зазнає тортур. 

14 червня Протасевич раптово виявися одним з учасників брифінгу МЗС та правоохоронців Білорусі щодо посадки літака. Протасевич заявив, що у СІЗО його «ніхто не бив» і почуває себе він зараз «добре». 

Деякі з присутніх представників ЗМІ висловили сумнів у правдивості заяв Протасевича. А журналісти «Бі-бі-сі» покинули прес-конференцію на знак протесту, потрактувавши заяви Протасевича як такі, що зроблені під тиском.

3 червня 2021 року державний канал «ОНТ» розповсюдив інтерв'ю із затриманим Романом Протасевичем, під час якого він «зізнався» в організації несанкціонованих акцій протесту в 2020 році.

Протасевич буцімто визнав, що був учасником підготовки «замаху» на Лукашенка, який нібито планував штаб Тихановської і заявив, що поважає самопроголошеного президента Білорусі. 

Нагадаємо, що 23 травня літак авіакомпанії Ryanair, який прямував за маршрутом Афіни – Вільнюс, був примусово посаджений в аеропорту Мінська у супроводі винищувача МіГ-29 ВПС Білорусі. Після посадки білоруські правоохоронці затримали двох пасажирів рейсу – Романа Протасевича та його подругу Софію Сапегу, громадянку РФ, яку визнали політув’язненою. 

Протасевичу інкримінують кілька кримінальних справ. 

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY