detector.media
15.06.2021 17:59
Білоруська письменниця Світлана Алексієвич отримала одну з найвищих нагород Німеччини
Білоруська письменниця Світлана Алексієвич отримала одну з найвищих нагород Німеччини
Президент ФРН нагородив Алексієвич орденом «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина».

У вівторок, 15 червня, президент Федеративної Республіки Німеччина (ФРН) Франк-Вальтер Штайнмаєр вручив нобелівській лауреатці Світлані Алексієвич Великий хрест 1-го ступеня, пише DW.

В берлінському палаці Бельвю, резиденції Штайнмаєра, Алексієвич нагородили орденом «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина». Орден був заснований на початку 1950-х – це одна з найвищих нагород країни.

У своїй промові вона відзначила, що «комунізм ще не мертвий і готовий дати останній бій», маючи на увазі політичні реалії України, Білорусі та Росії. І хоча нинішня епоха, за її визначенням, є «пропащим часом», «тільки у двадцятому році ми обтрусилися від цього сну».

Нагадаємо, що Світлана Алексієвич є авторкою таких книжок як «У війни не жіноче обличчя», «Цинкові хлопчики» і «Чорнобильська молитва». У 2015 році отримала Нобелівську премію з літератури. Її нова книжка буде присвячена протестам проти режиму Лукашенка, які розпочались у 2020 році.

Також Алексієвич вважає, що «влада Білорусі оголосила війну власному народу». 6 жовтня, після появи інформації про її імовірне затримання, до її дому на знак підтримки приїхали посли шести країн Європи.

А лауреатом премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова у 2020 році стала білоруська опозиція.

Фото: пресслужба президента ФРН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY